onsdag 30 januari 2013


Yoga........

Som ni kanske vet gillar jag Yoga....jag utför den nästan varje dag...vissa perioder 1-3 ggr i veckan....jag tycker den gör gott för kropp o själ....

Jag prenumererar på tidningen Nära....tycker den är intressant o spännande på många sätt.....den handlar mest om andlighet, men även lite om hälsa och annat smått o gott....värt att läsas tycker jag :)

Yoga är ett sinnestillstånd som uppnås med hjälp av meditation, kropps- och andningsövningar.
I yoga tränar du balans, smidighet och muskulär styrka. Du lär dej även att andas, vara i nuet, sträcka ut och släppa taget. Vilket kan bidra till ökad självbehärskning, god fysik och mental hälsa.
Malin Berghagen utför här en del av solhälsningen ;))

Yoga har bevisligen positiva effekter på hälsan och välbefinnandet,både på det fysiska och mentala planet. Hathayoga kan exempelvis reducera fysiska och psykologiska  symptom av kronisk smärta hos kvinnor med fibromyalgi, enligt forskare vid York University.

Yogan har visat en positiv effekt mot stressymtom då övningarna ökar andetagens volym, sänker hjärtfrekvensen och ger fysisk avslappning :) I dagens stressiga samhälle är det positivt att ta sig tid till ro och träning av detta slag. Har även hört att Yoga övningar ska vara bra för kvinnor med bröstcanser!! Det finns tydligen studier som tyder på det. Det har tydligen med kortisolnivån att göra !

Detta kan man ju också försöka med ........

Unna dej en egostund....det är vi väl alla värda, eller hur? (ursäkta knasig bild)

Funderar skarpt på att köpa Malins bok....har fått rekommendation av en bloggerska :)))))
Jag har även hållit på med
meditation för några år sedan...funderar även på att börja med det igen...det var härligt!! Kan rekommenderas !!

Jaa, hör ni...det var mycket om Yoga...hoppas jag inte har tråkat ut er...många av er vet säkert hur det funkar och håller kanske också på med det....men säkert inte alla av er, fniss....det är iaf nåt som jag kan rekommendera er!!
Sänder er lite
Tulpaner igen !!!

Hoppas ni har det bra och sköt om Er !!!!

Tjingeling!!

13 kommentarer:

 1. Det är kanske det jag behöver nu. Lite relektionstid. Nej vi har inte hittat nyckeln men den MÅSTE ju vara i bilen.
  Sköt om dig
  kram Agneta

  SvaraRadera
 2. Låter spännande med yoga <3 och hälso effekterna är nog många..ha en fin kväll! nu har jag lagt till dig i min hö spalt..så jag inget missar :=) kram kram Jessica

  SvaraRadera
 3. Tack för tulpaner och annat nyttigt ! Tack för din härliga kommentar inne hos mej !
  Ha en skön kväll !
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 4. Jag vill gärna lära mig yoga, skulle va bra för min kropp det! Måste man gå på ett yogapass för att lära sig? Är det nyaste tidningen? Meditation har jag testat på egen hand, ganska svårt men härligt när det funkar!
  Ha en bra kväll!
  kram

  SvaraRadera
 5. Jag har också hört att yoga är superbra! Jag har faktiskt en kompis som är instruktör och som idag åkt till Indien på en månads vistelse för att ägna sig åt det:)))

  Kraaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 6. Jag jobbar mycket med "mindfullness" nu, det känns viktigt att så att säga gå in i sig själv och hitta lugnet. För gudarna ska veta att jag allt som oftast behöver ett lugn;)
  Hoppas du får en fin torsdag!
  Kram♥ och god morgon

  SvaraRadera
 7. Jag gick på yoga ett tag och det var så skönt för både kropp och själ. Det var ingen hysterisk yoga där man ska bränna så mycket som möjligt utan skön och avslappnande.

  Ha en bra dag!
  Kram Linda

  Du har gjort helt rätt med tävlingen. :)

  SvaraRadera
 8. Jag gör min yoga varje dag, tack vare boken;) Börjar trivas med att göra den och har faktiskt känt verkningar, speciellt av eldandning;)

  Önskar dig en härlig dag i välmåendets tecken
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 9. Underbart att unna sig lite må bra tid till sig själv,det är jag själv väldigt dålig på,tyvärr,får skärpa till mig tror jag.
  Kramar
  Ninni

  SvaraRadera
 10. Yoga är verkligen hur skönt som helst och vad vig hon verkar Malin men hon har väl hållit på det där ett antal år, känns inte som min "hund" är lika snygg som hennes ;) Grattis också i efterskott på "din dag" hurra hurra hurra !!!!

  Kram Ullis

  SvaraRadera
 11. Visst ska man unna sig egentid ..det behöver vi ..men jag ska erkänna att jag själv är dålig på det..måste bli bättre på det
  ha det bra
  kram Rosa

  SvaraRadera
 12. Jag är så sugen på att prova lite mer av yogan, men det blir inte av att jag direkt tar någon klass. Det blir så mycket "prestation" i hjärnan när jag är i grupp med andra, så jag har mest provat lite här hemma. Det är otroligt hur snabbt man ändå kan bygga upp smidigheten, från att vara en stel pingvin från början.

  SvaraRadera
 13. Hej. Tittar bara förbi för att önska dig en trevlig helg. Kram Titti

  SvaraRadera