torsdag 23 maj 2013


Naturen kring torpet.....
...börjar grönska nu.....bilderna är tagna för  ett par veckor sedan, så grönskan har kommit lite längre nu....."ormbunkarna" har börjat slå ut ;))

....bäcken rinner så sakteligen men det är inte så grönt längs med den....

...vet att några av er har den här blomman  hemma hos er...som vi har runt hela torpet...vet inte vad den heter...men den är vacker....

...vet inte namnet på det här "ogräset" heller, hihi...

...inte dom här blommorna heller, haha....

...gick en sväng förbi svägerskan och svågerns sommarställe som ligger ca: 100 m från torpet....där stod dom här härligt vindbitna urnorna och väntade på plantering.....

....på gården stod även bord och stolar i gjutjärn...som stått ute hela vintern och blivit så här läckra...stolen flyter nästan in i marken;))

...undra vad hon kommer att ha i den här tunnan...näckrosor kanske??

...på vår gräsmatta på tomten, kommer det alltid varje år några tulpaner....som har hamnat där av nån anledning, hihi...

...i en rostig burk på bron har jag några penséer...som sprider en härlig doft....jag har några fler där också...därav den härliga doften.....

I morgon ska vi ut till torpet och möblera om ett sovrum, putsa fönster i köket och sätta upp nya gardiner...sen ska jag pyssla med lite annat också...orkar inte ta alla fönster på än gång...det är mycket som behöver göras efter vintern....och innan vi åker hem ska jag sätta mej på bron och njuta av solen (det ska bli sol i morrn) och fågelkvitter med en kopp gott kaffe...mmm...;)


Ha det gott!!!!

Ps. Tack för rara kommentarer från er !!!

17 kommentarer:

  1. Men vilka härliga bilder, det är fint när det börjar grönska och blomma! Inte visste jag att penséer doftar? Snyggt att plantera i en rostig burk. Stolen hos din svägerska va så himla läcker alltså! Hoppas solen kommer hit till mig också imorgon...och att det blir varmt! :)
    kramar viktoria

    SvaraRadera
  2. Fina bilder! Stolen i gjutjärn är helt ljuvlig :)
    Ha en fin helg!
    kram Tini

    SvaraRadera
  3. Härliga och vackra bilder du bjuder på:) Du undrade vart i Sverige jag bor? Västkusten, Åsa. Ett litet samhälle 2 mil söder om Kungsbacka som ligger i zon 1. Helt otroligt för mig som är uppvuxen i zon 6-7 i Västerbotten:)))
    Kram Annika

    SvaraRadera
  4. Hej Bia!
    Vilken härlig patina stolen har! :) Visst är det ljuvligt när det börjar blomma! Idag har vi haft mixat väder men nu spöregnar det. Såå trist. Hoppas att det spricker upp till helgen så att man får lite sol på kinderna. :)

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  5. Inspirerande bilder du bjuder på! Får nog ge mig ut i förrådet och se om det finns något att plantera i! Sådana där gjutjärnsmöbler hade vi en gång i tiden, men idiotiskt nog
    fick de som köpte huset behålla dem. Tyckte då att de bara var tunga och obekväma, men idag skulle jag gärna ha dem i min trädgård!
    Ha det gott på torpet och njut av solen!
    Kram
    Melodys mate

    SvaraRadera
  6. Hej hej! så härliga bilder..rost o ruff gillar jag och naturen är som bäst nu ♥ ha en riktigt fin helg på torpet njuuuut.....:)kram kram Jessica

    SvaraRadera
  7. Vad mysigt att du har en svägerska som har stuga nära dej. Härligt med allt som börjar grönska nu och ser att du och jag är lika bra på att kunna blomnamn och träd :-).

    Det ser ut att bli toppenväder idag, hoppas det håller i sig.

    Kram Lissen

    SvaraRadera
  8. Härliga bilder! Snygga urnor med härlig patina..

    Önskar dig en trevlig helg!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  9. Så många fina bilder!
    Superfina urnor!
    Ha en skön helg!
    Kram

    SvaraRadera
  10. Jag är också dålig på blomsorter, visste inte ens att Penséer doftade gott så nu måste jag hem och lukta...ha ha. Häftigt med kamouflage-stolen den har verkligen anpassat sig till naturen ;)

    Kram ullis

    SvaraRadera
  11. Vilka härliga bilder! Det här är nog den allra bästa tiden på året, när man får gå runt och leta efter nya gröna blad och blommor i alla färger som tittar fram.
    Önskar dig en fin helg med solsken!
    Kram Petra



    SvaraRadera
  12. Jag har inte bestämt mig än om jag ska måla skänken svart...ska nog vela ett tag till. Först måste jag ju måla tjejernas skrivbord :)
    Jag önskar dig en superfin helg min vän!
    Kram viktoria

    SvaraRadera
  13. Naturen exploderar och det är så vackert. Låter som ni får en mysig helg i solen.
    Ha det gott denna lördag
    kram
    AC

    SvaraRadera
  14. Underbara bilder! Ja det måste nästan vara den bästa tiden nu när all grönska exploderar, såå fint ute. De där urnorna är to die for, gah... läckra!

    Önskar dig en trevlig helg vid stugan!

    Kraaaaaam aka

    SvaraRadera
  15. Härliga bilder!Är du samma blomsterexpert som mig? :) den blå tror jag heter Scilla,tror min mamma sa det:) Hoppas ni har det härligt på landet! Den gjutjärnsgruppen har jag med,och den är i samma skick.Härligt! Ha de gott vännen..kramizar

    SvaraRadera
  16. Vilka underbara bilder, här har jag inte varit förut! Ormbunkens snurrade topp (Precis som på bilden)är faktiskt en delikatess i Canada och äts under andakt i dessa tider, på nästan alla restauranger!
    Ha en fortsatt skön helg!
    Kram Helen

    SvaraRadera
  17. Så mycket vackert det händer i naturen nu!
    Måste vara häligt att ha ett torp att åka till, kram Suss

    SvaraRadera