måndag 9 november 2015

LITE AV VARJE

Hej på er !
Det är så roligt att ni vill hälsa på i min enkla blogg ;))....och jag blir lika glad varje gång ni ger en liten kommentar, så jag fortsätter med bloggen så klart, hihi...och idag bild bombar jag er med en massa olika saker...ingen ordning alls, hehe...den här burken kommer från min mamma och den gillar jag mycket ;)...

För ett bra tag sedan hittade jag dom här glasunderläggen på en loppis i stan...jag har en kaffekanna och gräddkanna i liknande mönster och färg som jag fått av mamma...man kan ju även ha ett blockljus på dom eller något annat smått o gott ;)).

Kommer ni ihåg filmstjärnorna man bytte av varandra i skolan...jag har några kvar...och här "sitter" ett par nu.

Och jag gillar som många andra bloggerskor flaskor av alla de slag, hihi...här har jag även ett ställ till mjölkflaskorna, från loppis så klart ;)). Brickan är ärvd.

Likaså den här gamla skeden...gillar den som ett stilleben.

Ännu en hatt har jag hittat billigt till min hatt samling.

Ärvda gamla fickur som jag lagt tillsammans på ett glasfat.

Och gamla burkar gillar jag också, den här hittade jag på Myrorna för bara 15 kr !

Jag har två grå backar en lite större än den här och den här lilla har jag haft på golvet, men nu åkte den helt plötsligt upp på väggen...och där får den vara (för tillfället, haha).

Nä, nu slutar jag inlägget för den här gången, för nu blir det snart go fika ;))......och det här fatet har jag visat er förut som jag hittade på Myrorna för en billig peng...så kom jag hem och hade två st. koppar med fat i samma mönster...gissa om jag blev glad ;) Nu är det bara att välja om jag vill ha ett vanligt fat till koppen eller om jag vill ha det här praktiska fatet...vad gissar ni att jag föredrar, hihi...

Hoppas ni får en fin vecka nu...så ses vi på torsdag (förhoppningsvis) om ni vill ;))

Tjingeling !!

21 kommentarer:

  1. Så fint med koppen med fat som också får plats med en munk. Munk är ju så gott, särskilt äppelmunk gillar jag.
    Kul att du har en hattsamling, jag samlar också lite grann på hattar, men bara hattar som jag kan tänka mig att använda ibland.
    Ha en fin vecka!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  2. Det där fatet med plats för bullen gillar jag!
    För vad är en fika utan fikabröd?
    Sådana där bilder på filmstjärnor från ungdomstiden har jag också kvar, kul att du satt upp de sådär.
    Nä, vi hänger väl oss kvar i bloggvärlden ett tag till, Bia.
    Tråkigt att det inte gick så bra när du stod och sålde prylar, vi hade en ganska lugn dag i butiken också................kanske kan vara så att folk laddar inför julhandeln?

    Kramar Anneli

    SvaraRadera
  3. Flaskor är något jag är svag för...
    Du får visa tapeten sen, jag har bara tapetserat en vägg som är ca 2,50*2 meter det är en liten vägg mellan kök och hall

    Ha en fin kväll
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  4. Ja, här får man många nostalgiska vibbar från förr! Kul med egna minnen som har en historia!
    Visst kommer jag ihåg filmstjärnorna som man bytte! Hade nog en hel bunt själv!
    Härlig fika på eftermiddagen!
    Ha en fortsatt fin vecka!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  5. Jättevacker ask, locket är som en tavla! Min mamma samlade oxå på bilder av filmstjärnor, men tyvärr har jag inte kvar dem. Ha en god fortsättning på veckan!
    kram Tini

    SvaraRadera
  6. Jag har också en bunt med filmisar. Nostalgi :)

    Önskar dig en toppenvecka!

    Kraam
    Ina

    SvaraRadera
  7. Vad många fina fynd du har gjort! Precis sådana där glasunderlägg har jag också. Dem använder jag som fat för använda tepåsar. Ett par mjölkflaskor har jag också. Ha en fin ny vecka!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  8. Älskar gamla flaskor! Och hattar, ja det är ju en av mina besattheter=))
    Hattar får man aldrig för många av!

    Kram och finaste dagen till dig!

    SvaraRadera
  9. ..Nostalgiträff inne hos dig ser jag! Ja visst är det kul att höra mycket om förr! Tänk vi åkte mycket till våra kusiner också.Tyckte vi åkte i flera timmar innan man kom fram fast det inte var såå många mil:))) Kramis Bia ♥

    SvaraRadera
  10. Jag har minsann missat ett inlägg ser jag!
    Mycket fint du har...
    Jag är övertygad om att ni kommer få en helt fantastisk kväll på Hamburger Börs.
    Och glöm inte dansskorna.
    Efter showen förlänger dom öppettiderna och gör om till nattklubb! :)
    Ha en fantastisk dag med härliga förberedelser!
    Kram

    SvaraRadera
  11. Hattar kan man aldrig får för många av.....Ha nu en härlig tripp och rocka loss....Kramisar Tina

    SvaraRadera
  12. Men åh så många fina saker du visar. Faten är helt bedårande söta och plåtburkarna och... en massa ögongodis av återbruk. Underbart!

    SvaraRadera
  13. Åh så mycket fint du visar! Plåtburkarna blir jag alldeles kär i och fickur är jag väldigt förtjust i. Filmstjärnorna minns jag mycket väl och tänk att du har sådana kvar... Mycket fint! Kram fina du.

    SvaraRadera
  14. Härligt med gofika och det smakar ju aldrig så bra som på vackert porslin, vilket fynd! Mycket vackert du fyndat och hatten är ju bara sååå charmig :)

    Kramizar aka

    SvaraRadera
  15. Så många söta saker och allt i ett hem :)
    Kom ihåg filmisar det var länge sen jag såg sånna :)
    Gillar klockor och dessa gamla ur var ju såå vackra !!
    åhh vad kul med alcazar det kommer att bli dans för vilken härlig musik :)
    Stor kram till dig Finaste
    Sanna

    SvaraRadera
  16. Det är alltid lika roligt att titta in här hos dig och se alla olika saker som du har! Många av dina saker väcker nostalgiska minnen. Kakburken är ju helt underbar! Visst minns jag filmstjärnorna! Fast jag har ingen aning om vart mina tog vägen. Kanske ligger de kvar uppe på vinden hos mor! Nog vore det lite roligt att återse dem.
    Önskar dig en fin fortsättning på veckan.
    Kram M.E

    SvaraRadera
  17. Men vilken fin träsked. Den får du ge till första barnbarnet att äta med. Ser ut att passa precis till en liten barnamun utan tänder.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  18. Go kväll!
    Åhh...känner igen en del av sakerna du visar på dina bilder. Tänk..att mjölken kom i sådana flaskor, när jag var barn. Är tydligen gammal...fniss. Filmstjärnor..jag har alla mina kvar..dom ligger i en låda någonstans...
    Klart att du skall fortsätta blogga! Är så mysigt att kika in till dig! Kram och ha det gott/Annika

    SvaraRadera
  19. Men om du diskar den väl, eventuellt putsar den med lite sandpapper (fast då försvinner den fina patinan) så är den helt ok att stoppa i munnen. Tio gånger bättre än en plastsked! Och du ska veta att trä renar sig självt. Annars får du ha den som prydnad, så vacker som den är, men den välsnidade formen på skaftet.

    SvaraRadera
  20. Så fina gamla saker...burkarna är underbara och de gamla filmstjärnebilderna! Hur många hade man inte? Ja sen åkte dom väl i soppåsen, så dumt!
    Önskar dig en skön dag...
    Kram Titti

    SvaraRadera
  21. Är ingen trogen bloggläsare ( har ingen egen blogg) men hittade vägen förbi din blogg en gång för länge sedan. Wow, nu har jag hittat tillbaka och det till min stora glädje när jag får se så fina bilder, så mycket nostalgi!! De där små glasunderläggen fanns hemma hos mina föräldrar också, så roligt att få se sådana igen. Användes som askkoppar då, inte glasunderlägg. Ingen av föräldrarna rökte men bjudcigaretter skulle alltid finnas på bordet vid middagar, troligen vanligt på 60-70 talet (tur att det är ute nu ). Korgen för mjölkflaskorna kommer jag också ihåg med glädje, stor lycka att få gå med denna korg och köpa mjölk som liten flicka minns jag.
    Tack för en rolig stund med fina bilder!
    Hälsningar från Elisabeth

    SvaraRadera