fredag 25 december 2015

JULDAGEN...

Hur har ni det i stugorna så här på juldagen ??
Vi har det bra och bara är...men vad dagarna går fort...kanske för att det blir mörkt så fort...så här såg det ut för några dagar sedan utan för mitt "bloggrums fönster "...idag är det lite molnigare och blåsigare...vi har klass 2 varning här...men än så länge blåser det bara lagom tycker jag...vi får hoppas att det blåser förbi fort...

...idag kommer de flesta bilderna från bloggrummet...här har jag tallris (tycker det är fint på julen) på kaminen som bara är ett stilleben...jag brukar ha ett ljus tänt i den...

...och mera tallris, hehe...

...en ljusslinga på gamla dörren...nr skylten kommer från mitt barndomshem som föräldrarna sålde i fjol så det är ett kärt minne från huset...

...det här är vår julgran (eller snarare julblomma, haha )...har ingen plats för gran, så jag hängde några kulor och en ljusslinga i en stor växt som vi har i vardagsrummet....fint ?...nja....men det är lite annorlunda och kul ändå tycker jag ;))...

...och hur smakade den etiska julskinkan då ?...jo den smakade bra ;))...bilden är lånad...

...och hur smakade årets Blossa glögg då ?...nja, så där enligt mej...tyckte inte riktigt om den...jag föredrar Goderafton glöggen och den kommer jag nog att köpa nästa år...men jag köpte den bara för flaskans skull, haha....är nog fler än jag som gjort det ;))

...och det gjorde jag också 2013....tror nog den smakade bättre än årets....i fjol köpte vi ingen...bara den vanliga Blossa...kommer att spara årets flaska också ;)...

...och rean började redan innan julafton !!!...tänk att det är så varje år....jag köpte det här ljushjärtat på Coop...halva priset...den är helvit...och här ser ni skenet från den. Tänker inte springa benen av mej för rean i år....har så jag klarar mej och mer därtill, men det här hjärtat kunde jag inte motstå ;)).

Antar att många tar ledigt från bloggarna i julhelgen...men inte jag, hihi....ni som tittar in får ha en fortsatt fin julhelg...

Julkram från Bia !!


21 kommentarer:

  1. Så mysigt det är med tallris, fint både ute och inne samtidigt som det luktar gott. Köpte också årets glögg den skulle ha smak av te, kanske därför jag inte gillade den... finns mycket godare glögg.
    God fortsättning på helgen!
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  2. Så fint du har det och vilket härligt månsken! Hoppas att ni slipper värsta stormen! Vilket elände detta är för många!
    Smart att använda krukväxten som julgran! :)

    Lugnt och skönt här på juldagen - nästan bästa dagen på hela julen!
    Ha en fortsatt skön julhelg!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Jag tänkte ta ledigt från bloggen......Men det bidde inte så. Jag tar halvledigt haha. För övrigt så här jag ju jullov i tre veckor. Så blogga hinner jag med.
    Du har det så fint inne hos dig. Jag har ju varit in en snabbis till dig , och hann se hur fint du har det. Ditt bloggrum ser fint ut.

    Ja ...klass 2 varning är det. Klockan är nu 20.45 och det börjar att blåsa rätt kraftigt nu. Gillar inte storm. Blir nog inte mycket sömn tyvärr i natt. Ligger väl å lyssnar på träden å blåsten.

    Rea måste man ju gå på. Även om jag inte handlar....så Äre nå visst med rean som är på mellandagarna.

    Ha det gott, och God fortsättning vännen.
    Kramkram.

    SvaraRadera
  4. Hoppas att ni undkommer värsta stormen. Lite läskigt när det blåser hårt.
    Här ligger man i soffan och kollar på sällskapsresan, en filmklassiker.
    Önskar dig en fortsatt trevlig julhelg!
    Kramar ~ Ina

    SvaraRadera
  5. Hihi ... Jag är en i mängden som köpte årets glögg för den fina flaskans skull😄Men hua säger jag,smakade bara sprit! Gillade inte alls😜Hoppas allt är bra och att stormen lugnar ner sig. Kramiz

    SvaraRadera
  6. Fina bilder med tallriset! Jo, jag har också köpt årets glögg och tyckte nog den var ganska okey..en liten touch faktiskt av earl grey!
    Det blåste även lite här på östkusten när jag och maken var ute på promenad idag. Hoppas ni slipper den värsta stormen! God Fortsättning önskar jag dig! Julkramar!!!

    SvaraRadera
  7. Fin julstämning hos dig. Och smart
    och använda växten som gran, blev
    jättefint. Är fortfarande trötta här,
    både Hugo och svärmor var sjuka på
    julnatten med feber och frossa, men nu
    är dom nerbäddade hemma hos sig.
    Ha det gott och god fortsättning
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  8. Vad juligt och fint du har det överallt, tycker det ser väldigt mysigt ut i ditt bloggrum också :-). Det blev charmigt med en julväxt i stället för gran, jag var i kvalet in i det sista om jag skulle ha en gran eller inte eftersom jag inte riktigt har plats. Men det blev en gran till slut ändå :-).

    God fortsättning!

    Många kramar
    Bitte

    SvaraRadera
  9. Kikar in för att önska dig en god fortsättning på julen.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  10. Jag tyckte att årets glögg var god, men det är ofta svårt att jämföra eftersom man sällan dricker av mer än en sort samtidigt... Önskar en fortsatt fin julhelg!

    SvaraRadera
  11. Jag säger som du - glöggen 2013 smakade mycket bättre än årets. Så fint du har det i bloggrummet. Önskar dig också en fin fortsättning på julen. Kram

    SvaraRadera
  12. Jaghåller med, glöggen för i år var inte någon favorit! Vanlig Blossa eller Lucia choklad är min favorit. God fortsättning!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  13. God fortsättning vännen!!
    Tack och Tack för dina alltid så gulliga kommentarer!!
    Hoppas julen har varit lugn och skön,och att du haft det bra!
    Ha nu en fortsatt mysig annandag!! Kram Annika

    SvaraRadera
  14. God fortsättning i "stugan". Hoppas ni slipper stormen, här har kylan äntligen slagit till!

    SvaraRadera
  15. God fortsättning Bia! Gran- o tallris är verkligen fint till jul! Jag börjar tidig med julen och slutar också tidigt men än så länge fortsätter vi att njuta..! Varma kramar!

    SvaraRadera
  16. Jag gillade inte alls årets glögg.
    Men den slank ner ändå i brist på annan en kväll! ;)
    Kram på dig vännen.

    SvaraRadera
  17. Hej Bia!
    God Fortsättning! Här har vi fått snö idag men den kommer säkert smälta bort snabbt i vanlig ordning:) Har inte testat årets glögg, flaskan var jättefin men vi kör Blossa vinglögg som vi brukar!

    Har det gott,
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  18. Go fortsättning på dig Bia! Fina bilder du visar:) Har inte köpt nån glögg! Fick Perra Morbergs alkoholfria,den var go! Lite sött o sliskigt är det med glögg! hahaha,godare med vin! Ja här har det jobbats julaveckan men nu ledig till nyårsdagen,gott! ha det bra o kram på dig ♥ GUNILLA

    SvaraRadera
  19. Underbara Bilder så harmoniskt !!
    Önskar dig en fortsatt mysig ledighet
    Kram Sanna

    SvaraRadera
  20. Vilka härliga foton! Det är på mellandagarna man får njuta av allt man fixat och lagat! Önskar dig ett Gott slut på året och önskar dig Ett Fantastiskt 2016!
    Och tack för alla fina blogginlägg och rara kommentarer hos oss!
    Kram och nospussar från Melody med matte!

    SvaraRadera
  21. Som vanligt underbart mysiga bilder från dig... Man vill liksom flytta in :)
    Hoppas julen varit härlig och att Nyåret blir lika :)
    Stor kram till dig och Gott Nytt År
    Jessica

    SvaraRadera