fredag 23 november 2012


Gratis loppis !!

Har varit och grävt i källaren hos min avlidna svärmor (hon dog för  10 år sedan)  och hittade en massa  grejer (ska nog gå en omgång till, hihi) varför ska dom ligga och damma i gamla låder när jag kan ta hand om det ,fniss....så här kan man ju använda en stor form till, tex....ska nog göra nåt juligt av dom längre fram.....

...hittade också ett gammalt släktfoto....tycker det är så charmigt med gamla tavlor....

....har ni sett sådana pepparkaksformar förut ?...inte jag !.....dom här har jag  hängt upp ovanför köksön, som jul dekoration :)

Hittade också två gamla burkar...den här (ni får vrida på huvudet :) )kan man ju ha  pepparkakor i kanske....nu har jag den på min lilla kökshylla....

...den här är ett kap, hihihi......den kommer min sambo ihåg från sin gamla farmor....så den är närmare  70 år gammal...(lägg märke till "tassel", fniss).

Men dom här kommer inte från svärmors gömmor, dom har min dotter haft  för många år sedan....men jag tog fram dom och ska fixa till ett jul stilleben med dom :)

...likaså dom här....lite juligt i alla fall...

...och en kudde igen, tyckte den var så gosig o julig så den måste jag köpa så klart :)))

....men nu dyker tomten upp igen,hihi....nu har han  hoppat upp i fickan på  ett loppat förkläde, som jag köpte på Myrorna för 25 kr (helt oanvänt, kommer från Indiska) . Kvaliten är kraftig o härlig bommul, tänkte ha det till jul :)

Fredag igen mina vänner.....nu ska jag fixa i  gillestugan som har fått en vägg vitmålad...ska bli kul....sen lite mer pynt i huset, men nästa helg blir det fullt öööös med pyntet :)
Vad har ni för er i helgen ?

Do what you love
Love what
you  do !!

Ha en trevlig helg alla goa
bloggare !!!

12 kommentarer:

  1. Vilka underbara fynd du har gjort, speciellt roligt när det kommer från släkten så att säga:)
    Åh vad jag längtar till jag "får" börja adventspiffa, har god lust att börja redan nu! Men i helgen ska jag iaf kolla igenom skrubben med alla julsaker, har säkert glömt av hälften av vad jag samlat på mig genom åren;)
    Ha en fin kväll!
    Kram♥

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag är verkligen på pynthumör, jullådan är framtagen och mina funderingar på hur jag vill ha det i år är i full gång. Eftersom vi firade jul och nyår i Thailand förra året så är jag nu ganska sugen på en svensk jul, även om jag inte hade tackat nej till en thailandsresa.
    Ha det så bra.
    Kram Camilla

    SvaraRadera
  3. Oj vilka fina grejor du har hittat..tavlan var jättefin och de roliga formarna till pepparkakor ..de måste vara gamla
    ha en bra helg
    kram Rosa

    SvaraRadera
  4. vilka roliga grejer du hittat ..kul att rensa bland loppisfynd 1 kram jeanette

    SvaraRadera
  5. Här ska det också målas i helgen!
    Ha det fint!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Hej å så mycket fint, gillar dom gamla pepparkaksformarna så vackra, hoppas du får en fin helg. kram kram

    SvaraRadera
  7. Så mycket fint du hittat, vackra gamla burkar och kakformar. Fin idé att forma en galge till stomme när du gör mosshjärtan, det har jag inte tänkt på att man kan göra. Tack för tipset =)
    Ha en fin helg!
    Kram Petra

    SvaraRadera
  8. Vad mycket fint du hittade :) kram Diana

    SvaraRadera
  9. Så mycket fint =) Jag brukar fynda i mammas och pappas garage *hihi* Finns en massa fint. Får se om mamma ångrar sig nu när hon ser hur fin hennes gamla kakform blev som ljusstake =)
    Kram fina och ha en härlig dag!

    SvaraRadera
  10. Åh så mycket vackert, bakformarna är fantastiska. Sådana där pepparkaksformer har jag lyckan att äga också tre stycken men har dock inte kommit på vart jag ska hänga dem än;)

    Önskar dig en mycket härlig dag
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
  11. Men vilken lycka att få så många vackra ting helt gratis!!! Gissar att svärmor är glad i sin himmel över att du vill ha och använda hennes gamla grejer:)) Vilket fynd med förklädet, wow!! Och sååå charmiga kakformar!!! Den där kudden står högt upp på min önskelista också:))

    Önskar dig en finfin helg!

    Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  12. Va kul att du kommit igång med målningen av väggen (även om maken muttrar ...ha ha ha) och massor med fina fynd i svärmors gömmor, håller med om att de gör sig bättre hos dig än i någon gammal kartong ;)

    Kram Ullis

    SvaraRadera