fredag 6 oktober 2017

LEV I NUET...

MINDFULNESS , konsten att leva här och nu sänker stressnivåerna och höjer livskvaliteten.
Inte döma eller bedöma. Försök att göra dig av med förutfattade meningar eller idéer. En icke -dömande attityd ger dig möjlighet att se på omvärlden på ett nytt sätt varje dag.

HA TÅLAMOD, lär dig konsten att vänta. Träna tålamodet genom att acceptera att det finns tid där det inte händer någonting alls.

VÄCK SINNENA  , Se människorna i din omgivning som nya, välj en ny resväg till jobbet och våga hälsa på personer du aldrig mött tidigare.

HA TILLIT TILL DIG SJÄLV, Lär dig lyssna till och lita på din magkänsla och intuition. Och hylla ensamheten, våga vila i själva närvaron i ditt eget sköna sällskap.

STRÄVA INTE , Att ha många järn i elden är så långt ifrån mindfulness man kan komma. Sluta fokusera på prestationer  och färdigt resultat, det är ju resan mot målet som är själva livet.
P.s...den här buddhan var förut brun och jag har sprejmålat den vit ;))...

ACCEPTERA , Lär dig acceptera saker du inte kan förändra omedelbart.Att lägga energi på opåverkbara saker skapar bara trista känslor. Släpp in toleransen i din vardag.

SLÄPP TAGET, Lämna saker bakom dig, både bra och dåliga upplevelser. Stanna upp och observera dina tankar och känslor. Acceptera dem som de är utan att ifrågasätta eller älta.

Ja hörrni, att kunna leva i nuet (mindfulness) är inte alltid så lätt, men värt att lära sig !...det är inte bra att stressa sig genom livet och inte känna livets närvaro som faktiskt pågår hela tiden...DET SÅ KALLADE LIVET !!!

Hoppas ni får en trevlig helg vänner och sköt om er där ute !

NAMASTE !

14 kommentarer:

 1. Det är så viktigt, allt. Jag försöker och tror mig kommit till ro med mig själv och livet. Men det är så lätt att dras med av jäktet som ständigt finns runt oss. Jag tror på det enkla lilla livet och att kunna tillåta sig njuta av tystnad.

  Önskar dig en fin helg.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Intressant och väldigt tänkvärt! Ja svårt också tyvärr...alltid en massa måsten. Tack för ett fint inlägg och jag önskar dig en skön lördag nu :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Tänkvärda ord, verkligen! Här känns det som att livet går i 180....
  inte minst på mitt jobb....
  Kram och trevlig helg, jag måste nu skynda till jobbet!

  SvaraRadera
 4. Oj, det var många fina buddhor du har!
  Kloka, tänkvärda ord och ibland så svåra att leva efter, men jag försöker i alla fall!
  Ha det gott Bia!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 5. Tack! Det var ord jag behöver ta till mig... Skall skriva ner dessa ord, och påminna mig själv - dagligen! dDt är ju annars svårt att "tänka om" så att säga...

  Må gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 6. Det är så sant man stressar alldeles för mycket, jag vill alltid hinna med så mycket. Borde nog läsa detta varje dag innan man går till jobbet, det är tänkvärt.
  Ha en skön vecka!
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 7. Hej fina vännen <3 Vilket bra inlägg, så tänkvärt. Ledsen jag varit dålig på att titta in hos dig :) Skärpning. Men jag har inte glömt dig ;) Kram och fin måndag till dig

  SvaraRadera
 8. Momentos zen ou momentos relaxantes são importantes na vida! Feliz semana.

  SvaraRadera
 9. Så vackert och sant inlägg!
  Strävar verkligen ständigt att leva mer i nuet..
  Stressad kan man dock bli när kommentarerna inte kommer fram och man skriver nya om och om igen..hoppas att det funkar nu.
  Ha en fin måndag!
  Varma kramar Bia

  SvaraRadera
 10. Mjukt inlägg, så viktigt i dagens läge men inte alltid så lätt att uppnå

  Namaste!

  Kram kajsa

  SvaraRadera
 11. Hej kompis. Mycket klokt sagt av dig. Jag gillar Buddha både hans kloka ord och statyer. Man ska pussa honom på naveln före kl. kl 8.00 på morgonen så blir det en bra dag. Har en som jag iallafall brukar ge en kärvänlig blick lite då och då.
  Ha det gott .
  kramelikram

  SvaraRadera
 12. Så bra skrivit! Tack!
  Verkligen tänkvärt. Precis vad jag behövde.
  Önskar dej en fin dag!

  SvaraRadera
 13. Mycket kloka ord. . . men kanske svårt att efterleva allt!
  Fina Buddha som skänker lugn & harmoni!
  Ha en fin torsdag o helg!
  Kramis

  SvaraRadera